AllianceFrançaise Hongrie

l’alternative culturelle

logo accueilSzegedCultureEvénements passés › "La Forêt" - Plakátkiállítás a Füvészkertben

"La Forêt" - Plakátkiállítás a Füvészkertben

04/16 - 05/14 - 6726 Szeged, Lövölde u. 42. - SZTE Füvészkert
04/22 - Föld Napja : szabadtéri tárlat

A KIÁLLÍTÁS

[*„Az erdő mint élő közösség”*] című fotókiállítás a Fondation Good Planet tárlata, amely 40 elismert fotós munkáit gyűjti össze. A képek erdőket mutatnak be a világ minden tájáról, egyszerre esztétikai és tudományos megközelítésben. A kiállítás a fenyegető veszélyektől a megoldási javaslatokig, a helyi kezdeményezésektől a globális politikai elképzelésekig veszi át az erdőkkel kapcsolatos témafelvetéseket, amelyek a rácsodálkozáson túl újabb kérdések megfogalmazása felé vezethetik a közönséget.

A HELYSZÍN

A szegedi [*Füvészkert*] olyan folyamatosan látogatható, nyilvános gyűjtemény, amely, miközben oktatási és kutatási célokat szolgál, részt vesz a növényi sokféleség megőrzésében. A fiatalok itt autentikus környezetben ismerkedhetnek a környezetvédelem kérdéseivel, értékrendjük, életszemléletük részévé válhat a környezettudatos gondolkodás.

FÖLD NAPJA A FÜVÉSZKERTBEN

A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. és a SZTE Füvészkert közös szervezésű egész napos [*családi rendezvénnyel*] várja az érdeklődőket április 22-én, a Föld napján.

A Föld napja rendezvény célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a bolygó védelmére, a természet és környezetvédelem fontosságára.

Ezen a napon a kiállítás szabadtéri tárlatként tekinthető meg !

A nap további eseményeiért látogasson el a Füvészkert honlapjára :
http://www.fuveszkert.u-szeged.hu/hu/a-fold-napja.html

A rendezvény ingyenesen látogatható !