AllianceFrançaise Hongrie

l’alternative culturelle

logo accueilDebrecenCours de français › Hasznos információk

Hasznos információk

Általános francia tanfolyamok

Az Alliance Française de Debrecen által kínált nyelvtanfolyamok metodikájukban alkalmazkodnak a Európai Tanács által a nyelvek tanulására, oktatására és értékelésére létrehozott Közös Európai Referenciakeret szintjeihez

Az általános francia nyelvtanfolyamaink négy különböző szinten indulnak :
- kezdő nyelvtanfolyamok
- középhaladó nyelvtanfolyamok
- haladó (középfokú) nyelvtanfolyamok
- haladó (felsőfokú) nyelvtanfolyamok

A Közös Európai Referenciakeret különböző szintjeinek megfelelő nyelvtanfolyamaink szintjét az alábbi táblázat mutatja :

Közös Európai Referenciakeret szintjei Alliance Française 48 órás kurzusok
A1 Kezdő tanfolyam
A2 Kezdő tanfolyam
B1 Középhaladó tanfolyam
B2 Haladó (középfokú) tanfolyam
C1 Haladó (felsőfokú) tanfolyam
C2 Haladó (felsőfokú) tanfolyam

A tanfolyamaink ezáltal megfelelnek az egyik leggyakoribb nemzetközileg elismert DELF/DALF nyelvvizsgák szintjeinek. Ezeknek a nyelvvizsgáknak a legnagyobb előnye, hogy a világon mindenhol elfogadják és ismerik, így továbbtanulásnál, munkakeresésnél nagy előnyt jelentenek. Ha valaki Franciaországban, vagy más frankofón területen szeretne tanulni, akkor a megfelelő szintű DELF/DALF nyelvvizsga kiváltja az adott intézmény nyelvi felmérőjét.

Az alábbi táblázatban a DELF és DALF nyelvvizsgák szintjeit és a hozzájuk tartozó átlagos szükséges tanóra-számot láthatjátok :

Közös Európai Referenciakeret szintjei Szükséges óraszám DELF/DALF nyelvvizsga szintjei
A1 (minimumszint) 96 h DELF A1
A2 (alapszint) 240 h DELF A2
B1 (küszöbszint) 300-400 h DELF B1 (alapfokú nyelvvizsga)
B2 (középszint) 400-600 h DELF B2 (középfokú nyelvvizsga)
C1 (haladó szint) 600-900 h DALF C1 (felsőfokú nyelvvizsga)
C2 (mesterszint) 1000+ h DALF C2

Tanáraink

A tanfolyamokat mind magyar anyanyelvű, mind francia anyanyelvű, jól képzett és segítőkész nyelvtanáraink tartják. A tanfolyamok során bizonyos órákat a magyar anyanyelvű tanáraink tartanak, melyek során a diákok nyugodtan feltehetik magyarul a kérdéseiket, és egyszerűbben megérthetik a nyelvtani szabályszerűségeket. Míg a francia anyanyelvű tanáraink óráin a diákok könnyebben elsajátíthatják a helyes francia akcentust és jól fejleszthetik kommunikációs készségeiket. A régebbi diákjaink kiemelték, hogy a tanfolyamaink egyik legnagyobb előnye az a metodika, melyben mindkét tanártól tanulhatnak.

Diákjaink

A tanfolyamaink általában kiscsoportos órákból állnak, így minden egyes tanulóra több figyelem jut. A tanfolyamok minimális létszáma 3 fő, míg a maximális létszám 15 fő. Korosztály szerint megoszlanak a diákjaink : így a tanfolyamokon fiatalabbak és középkorúak is tanulnak. Az órák az Alliance Française de Debrecen minőségpolitikájának megfelelően barátias, kellemes légkörben zajlanak, mert hisszük, hogy így lehet a leghatékonyabban átadni a nyelvtudást.
A gyerekfoglalkozások fő célcsoportja a 12 év alatti gyerekek. Velük képzett tanáraink játékos foglalkozások keretében ismertetik a francia nyelvet és kultúrát.
A vállalati óráinkon egy cég alkalmazottai vehetnek részt speciálisan számukra kialakított tanrendet követve.
A nyelvtanfolyamainkhoz hasonlóan a magánóráinkon és a társalgási óránikon is bárkit szeretettel várunk.

Tananyag

Az órákon eredeti francia kiadású és szerkesztési naprakész tankönyvekből (méthode-okból) oktatunk. Ezek a könyvek előnye a magyar szerzőjű könyvekhez képest, hogy eredeti francia nyelvű párbeszédekből és szövegekből épül fel, így valóban használható naprakész nyelvtudást szerezhetnék diákjaink. Nálunk a könyveket ki is lehet kölcsönözni a könyvtárunkból vagy saját példányt rendelni.
A könyvek mellett egyéb segédanyagokat is kapnak a diákjaink.