AllianceFrançaise Hongrie

l’alternative culturelle

logo accueilDebrecenCours de français › Cours de conversation

Cours de conversation

Bonjour,
Társalgási Klub-Karácsonyi kiadás 2017. december 20-án 18 órakor az Alliance Française-ben ! Ez alkalommal lektorunk az év végi ünnepekről szeretne beszélgetni veletek...
Jelentkezz emailben a debrecen@af.org.hu címen !

JPEG - 25.6 ko

Részvételi díj : 1000 Ft / 60 perc

Aktuális

2018-ban is folytatódnak 60 perces társalgási óráink, francia anyanyelvű lektorunkkal.
Időpont : szerdánként 18:00-tól

Francia társalgási órák

A nyelvtanulás nem ér véget egy nyelvvizsga megszerzésével. Sokan a sikeres nyelvvizsga után sokáig nem használják a nyelvtudásukat, mivel nincs rá alkalmuk, lehetőségük. Sokan szívesen használnák a nyelvet, viszont nincs kivel. Többek között a nyelvtanulóknak erre a problémájára nyújtanak megoldást az Alliance Française de Debrecen által szervezett társalgási órák.
Az aktív nyelvtudás megtartásához elengedhetetlen, hogy aktívan használjuk is azt : ez egyik részről jelentheti az francia nyelvű filmek, sorozatok nézését vagy francia zenék hallgatását, viszont emellett szükségszerű az is, hogy mi magunk is beszéljünk, kommunikáljunk.
Ha Te is hasonló cipőben jársz, azaz szeretnél franciául beszélni, de nincs kivel, akkor itt a megoldás.

Kinek ? Kivel ? Miről ?

A társalgási óráink nem olyanok, mint a mindenki által megszokott általános nyelvórák. Itt nincs szó nyelvtantól, feladatmegoldásról, szövegfordításról : a beszédé a főszerep. Azaz Ti beszélgettek egymással és a francia anyanyelvű tanárunkkal aktuális témákról, Franciaországról, vagy épp arról, amiről szeretnétek. A társalgási órák diákjai elmondásuk alapján sokat fejlődtek nem csak a francia nyelvhasználatban, hanem a verbális kommunikációban is.

"A társalgási órákban az a legjobb, hogy érdekes témákról beszélgetünk, és ez tényleg valós beszélgetés, nem pedig az iskolai nyelvórákra emlékeztető izzadságszagú műbeszélgetés. Sokat fejlődtem az órák alatt, mert gyorsan és könnyem rámragadtak hétköznapi szófordulatok, kifejezések, melyeket előtte nem igazán használtam"
Péter