AllianceFrançaise Magyarország

a kulturális alternativa

logo accueilPécsProgramok26. Frankofón Hetek programja (2018) › Március 29 : Nagymosás

Március 29 : Nagymosás

Március 29.-én egy kollektív kiállítás lesz látható Pécsen, a Nagymosás! Ugyanezen a napon a világ minden táján hasonló kiállítások valósulnak meg csupán egy szárítókötél és néhány csipesz segítségével. Ezúttal azonban nem a ruháinkat, hanem alkotásainkat teregetjük majd ki (ez lehet rajz, kollázs, festmény, fotó, vers, digitális grafika...)

Bárki részt vehet benne, felnőttek, gyerekek, amatőrök és profik egy A4-es formátumú művel, amelynek témája:.Képes kő, elképzelt kő
Március 29.-án 10 órakor találkozzunk mindannyian a Szabadkikötőben egy közös teregetésre! Az egyes kiakasztott alkotások együtt egy közös, kollektív művé állnak össze, amelynek segítségével új szemszögből közelíthetünk egy már megszokott helyhez és mi magunk is alakíthatjuk azt. A művészet ezáltal elérhetővé válik mindenki számára, akár nézőként, akár alkotóként.

A szabályok egyszerűek:
1. Az értintett napokon, bárki felaggathatja saját művét a kötelekre egy fából készült csipesszel. Az alkotás lehet rajz, festmény, vers, fotó, költemény, de akár egy matematikai egyenlet is. Egyetlen kikötés, hogy csak A4-es formátumú munka kerül elfogadásra.
2. Senkinek sem kell hivatásos művésznek lennie. A lényeg, hogy az emberek lássák, amit alkottunk. A munkákat a résztvevők helyezik el a köteleken, saját meglátásuk szerint. A kiállított művek száma bármennyi lehet, egy kiállítás akár több száz, több ezer alkotásból is állhat.
3. Helyszíntől függetlenül a La Grande Lessive® szívesen fogad bárkit, korra, nemre való tekintet nélkül.

- Március 28.-án, 17 óráig az Alliance Française-ben, vagy 29.-én délig a Szabadkikötőben várjuk a műveket.