AllianceFrançaise Magyarország

a kulturális alternativa

logo accueilPécsProgramok26. Frankofón Hetek programja (2018) › Március 2. 19.00 : Az Alvó (tánc, bohóc, zene Arthur Rimbaud "A völgy alvója" (...)

Március 2. 19.00 : Az Alvó (tánc, bohóc, zene Arthur Rimbaud "A völgy alvója" című verse alapján

Ötlet és rendezés : Lucile André és Orianne Campion

1870-ben Arthur Rimbaud egy valós élményéből merített ihletet „A völgy alvója” megírásához. Kamaszként egy a családi fészekből történt szökése alkalmával egy élettelen testre talált, amely mintha aludt volna. A fiatal katona holtteste inspirálta tehát a vers megszületését, a vers alaphelyzete pedig a Compagnie des Tropes csapatát, amely a kortárs tánc és a bohóc műfaját vegyítve dolgozza fel a különös találkozást élő és élettelen között.
Mi történne, ha napjainkban találna rá valaki az „alvó”-ra? Ki lenne ő? Hogyan reagálnánk rá? Napjaink geopolitikai, gazdasági aktualitása legitimálja a kérdésfeltevést, hiszen egyre többen kényszerülnek az utcán élni, akár egyéni életük csődje, akár a migrációs krízis okán.
Bármelyikünk találkozhat tehát az „alvó”-val, őt felébreszteni pedig egyenlő a saját félelmeinkkel és individualizmusunkkal való szembenézéssel, az emberi szenvedésről és a humánumról való gondolkodássa.

Az előadás szöveg nélküli és ingyenes.
Hely foglalás: pecs@af.org.hu

Március 2. 19.00
Janus Egyetemi Színház

Pécs, Zsolnay Vilmos utca 16