AllianceFrançaise Hongrie

l’alternative culturelle

logo accueilDebrecenActualités › Concours de la chanson francophone 2019

Concours de la chanson francophone 2019

„És még énekelek is franciául”

Újra itt a frankofón dalverseny !

A frankofón dalverseny idén immár 19. alkalommal kerül megrendezésre, ebből az alkalomból új nevet kap, ez pedig a következő : "Et en plus, je chante en français" („És még énekelek is franciául”). Az alapelv viszont változatlan : a Magyarországi Francia Intézet idén is várja a 10-25 éves kor közötti, nem francia anyanyelvű, Magyarországi fiatalokat, hogy induljanak szólóban a frankofón dalversenyen. A jelentkezőknek mindössze annyit kell tenniük, hogy mp3 formátumban felvesznek két dalt, amelyek különböző stílusokhoz tartoznak és elküldik azokat nekünk a kitöltött jelentkezési lappal együtt.

Egyszerű, nem ?

Ne is habozz tovább, jelentkezz (a jelentkezési lapod és két felvétel elküldésével) Julie Delmet-nél a j.delmet@inst-france.hu címen 2019. JANUÁR 25-IG.

A döntőre 2019. március 13-án szerdán 14 órakor kerül sor a Budapesti Francia Intézet auditóriumában.


Ha bekerülsz a döntőbe, két napos felkészítésen kell részt venned a színpadfelelősünkkel 2019. március 11-12-én.

Miért érdemes részt venni a Frankofón dalversenyen (már ha eddig még nem győztünk meg) ?

Letöltendő dokumentumok

Tudtad ?

Töltsd le a Divercities „et en plus, je chante en français” nevű alkalmazást és hallgass online vagy offline módban frankofón dalokat. A „ráadásul franciául énekelek” szekcióban hallgatható előadók egytől egyig kortársak. Dalaik jó tanúbizonyságai a francia nyelvű szerzemények élettel teli sokszínűségének. A válogatásba minden hónapban bekerül egy új dal.