AllianceFrançaise Magyarország

a kulturális alternativa

logo accueilPécsRólunk › Tevékenységek

Tevékenységek

A Pécsi Alliance Française bemutatása

A pécsi Alliance Française, csakúgy, mint a Magyarországon jelen lévő többi Alliance Française (a debreceni, a győri, a miskolci és a szegedi) helyi kezdeményezésre létrejött egyesület, mely a Párizsi Alliance Française szellemével azonosulva csatlakozott a 131 országban jelen lévő, 1075 Alliance Française-t számláló nemzetközi hálózathoz. A helyi Francia Kulturális Egyesület 1992 óta létezik.

Egyesületünk négy fontos feladatot lát el:

Helyi együttműködési kezdeményezések támogatása

Célunk a magyar-francia kapcsolatok megkönnyítése. Arra törekszünk, hogy segítsünk az európai és frankofon együttműködési programok terjesztésében és megvalósulásában.

Kulturális programok szervezése

A világ többi Alliance Française-éhez hasonlóan mi is számos kulturális és művészeti rendezvényt szervezünk. Ezek a programok magukban foglalják a Magyarországi Francia Nagykövetség Kulturális Osztályával közösen szervezett nagyszabású rendezvényeket és kisebb kulturális programokat egy-egy előadás, kiállítás vagy film kapcsán. Visszatérő kulturális programjaink a márciusi Frankofon hét, valamint a Francia Filmnapok.

Francia nyelv oktatása különböző célcsoportok számára

Extenzív és intenzív óráinkon rugalmas oktatási módszereket alkalmazunk, melyeket az adott tanulási helyzethez igazítunk. Magyar és francia anyanyelvű oktatók biztosítják óráink magas színvonalát. Az intézményünkben kínált nyelvtanfolyamok az igények széles skálájához igazodnak: általános nyelvóráktól, a nyelvtudás tökéletesítésén keresztül a szaknyelvi órákig. Nemzetközi hálózatunknak köszönhetően, mind kulturális, mind oktatási területen szoros együttműködés jött létre az AF-ek között. Így többek között lehetőség van arra, hogy az érdeklődők bármelyik franciaországi AF-be közvetlenül beiratkozhassanak, a lehető legjobb feltételek mellett. Az AF-ek nemzetközileg elismert nyelvvizsgák (DELF, DALF, Párizsi Kereskedelmi- és Iparkamara nyelvvizsgája) vizsgaközpontjaként is működnek. A magyarországi AF-ben a Párizsi AF államilag és nemzetközileg elismert nyelvvizsgái évente 5 alkalommal tehetők le.

Modern információs központon keresztül Franciaország sokszínűségének bemutatása

Információs központunk számos lehetőséget nyújt a mai Franciaország megismeréséhez hallgatóink és egyesületi tagjaink számára. Könyvtárunk a francia sajtó széles skálájával és gondosan válogatott kötetekkel várja az érdeklődőket.