AllianceFrançaise Magyarország

a kulturális alternativa

logo accueilSzegedKultúraElmúlt eseményekFrankofónia 2011 › 2011. március 17. - Színház "Embrassons-nous, Folleville"

2011. március 17. - Színház "Embrassons-nous, Folleville"

19:30 - Pinceszínház, Dugonics tér 2.

Privé de dessert

Tetszett Önnek a tavalyi "Deux timides" c. előadás?

A [**"Privé de dessert"*] társulat "Embrassons-nous, Folleville !" ("Keblemre, Folleville") c. új előadását imádni fogja.

A társulat magyarországi turnéja során egy estére Szegeden játszik. A párizsi sikerdarabot vétek kihagyni!

Reméljük, találkozunk az előadáson!

[**Jegyek ingyenesen igényelhetően a szegedi Alliance Française-ben március 16-ig*]

A « Keblemre, Folleville ! » c. darab Eugène Labiche és Auguste Lefranc zenés bohózata, amelyet legelőször 1850. március 6-án a párizsi Királyi Palota (Palais Royal) színházában mutattak be. Maga a cím – « Keblemre, Folleville » – a baráti viszonyok kinyilvánításának ironikus kifejezésévé vált.

JPEG - 288.9 ko

[**A történet*] :
Minicamp márki beszédes, lelkes, élénk személyiség : minezt jól tudja és hirdeti is magáról. Úgy véli, mindenki osztja ízlését és véleményét, de tulajdonképpen ennek ellenkezőjét nem is tűrné. Egy szép napon a fejébe veszi, hogy lányát, Berthe-et a félénk Folleville-hez adja feleségül, aki azonban mindeddig sajnos nem tudta bevallani, hogy ez nem lehetséges, mivel unokahúgával, Aloïse-zal megkötendő házasságáról a két család már korábban megegyezett.

Folleville minden kísérlete, hogy másik tervezett házasságáról beszámoljon, Minicamp érzelgős megnyilatkozásaiba : « Keblemre, Folleville » és a házasság szervezésének részleteibe (gyűrű, ajándékkosár, meghívók, házassági szerződés stb.) fullad. « Ez az ember teljesen behálózott !

Teljesen a markában tart » - ismételgeti magában Folleville. Ha az események továbbra is így folytatódnak, Folleville akarata ellenére hamarosan megházasodik… Ekkor érkezik Chatenay vikomt, aki fülig beleszeret Berthe-be, aki azonban széles közönség előtt felpofozza… A vikomt megkérte a lány kezét, de tudatáig azonban a visszautasítás már nem jut el…

JPEG - 342.9 ko
PNG - 75.9 ko