AllianceFrançaise Hongrie

l’alternative culturelle

logo accueilSzegedCultureEvénements passésFrancophonie 2011 › 2011. március 25-27. FTUF

2011. március 25-27. FTUF

JATE Klub

***Egyetemisták francia nyelvű színházi fesztiválja

2011-ben tavaszán Szegedet három napig ismét különböző nemzetiségű, de francia nyelven színjátszó társulatok veszik birtokukba.

[**Idén a fesztivál március 25-től 27-ig tart.*]

Immáron már 13. alkalommal rendezi meg Szegeden az Art-en-Ciel Egyesület és az Alliance Française az Egyetemisták Nemzetközi Színjátzi Fesztiválját. (Festival de Théâtre Universitaire Francophone - röviden FTUF)

Már a tavalyi fesztivál is kiemelkedően sikeres volt : több mint 100, Európa négy sarkából érkeztek előadók (Belgium, Horvátország, Spanyolország, Franciaország, Magyarország, Ukrajna, Románia, Szlovénia és Szerbia)

Az idei fesztivál is egyedülálló és multikulturális eseménynek ígérkezik : kivételes lehetőség a színház és a francia nyelv szegedi szerelmeseinek.

A fesztivál mind a résztvevőknek mind pedig a nézőknek teljesen ingyenes, a FTUF mindenfajta versengés nélkül, [**barátságos, jó hangulat*]ban igyekszik elősegíteni a színházi élmény és a különböző színjátszótechnikák cseréjét. A Fesztivál ezáltal képviseli a megosztás és a kulturális sokszínűség értékeit.

A [**FTUF mindig is szorosan összefonódott a Frankofónia Ünnepével*], annak évek óta szerves részét képezi. Minden évben egyetemi hallgatók, gimnazisták, és színházi szakmabeliek találkoznak az egyedülálló előadássorozaton.

Az előadásokra a belépés ingyenes.

Programme a télécharger :

PDF - 39.5 Mo
JPEG - 66.1 ko
PNG - 75.9 ko

Portfolio