AllianceFrançaise Hongrie

l’alternative culturelle

logo accueilSzegedCultureEvénements passésFrancophonie 2011 › 2011. március 29-től április 12-ig - "Svájc, a képregény hazája" c. (...)

2011. március 29-től április 12-ig - "Svájc, a képregény hazája" c. kiállítás

március 29-től április 12-ig - TIK, Ady tér 10.

JPEG - 119.6 ko

A Szegedi Alliance Française szeretettel hívja meg Önöket a frankofón kultúra egyik kiemelkedő fontosságú és egyedülálló részének bemutatását megcélzó kiállításra, amelynek címe : [**A svájci képregény története.*]

A magyar nyelvű kiállítási anyag arra a tényre emlékezteti a nézőt , hogy a Frankofónia fogalma világszerte [*220 millió franciául beszélő ember*]t takar. Szegeden a látogatók ezúttal az ő közös nyelvükön, azaz franciául élvezhetik a képregény nyújtotta apró örömöket.

JPEG - 419.3 ko

A kiállítás [*széles közönséget megszólítva*] a [*svájci képregény múltját és jelenét*] mutatja be.

A tárlat a XIX. századtól, azaz Rodolphe Töpffertől, az első képregényrajzolótól kezdve napjainkig mutatja be a svájci képregény történetét. A mai alkotók, akik elsősorban Genfben és Zürich-ben különböző kiadóknál keresik egyéni útjukat, különböző és érdekes újításokkal járulnak hozzá a művészetben eddig nem látott újdonságok megszületéséhez. Az 1970-es évektől kezdve több svájci képregényrajzoló vált nemzetközileg is elismertté .

Az Alliance Française-nek abban a megtiszteltetésben van része, hogy a kiállítást 2011. március 30-án [**Svájc Magyarországi Nagykövete S.E Christian Mühlethaler Úr*] nyitja meg a szegedi József Attila Tanulmányi és Információs Központban.

A Svájci Nagykövetség és a ProHelvetia Alapítvány Kiállítása.

PNG - 75.9 ko