AllianceFrançaise Hongrie

l’alternative culturelle

logo accueilSzegedCultureEvénements passés › Filmvetítés - a környezetvédelem jegyében

Filmvetítés - a környezetvédelem jegyében

11/23 - Kiállítás megnyitó és filmvetítés
Helyszín : SZTE Ságvári Endre Gyakorló Gimnázium,
6722 Szeged Szentháromság u. 2.
16h30 - 18h30

***[**A gimnázium tanulói*] és a szegedi Alliance Française fotókiállítással egybekötött filmvetítésre várják Önöket a környezetvédelem jegyében.

16h30 :
A [*"La Forêt"*] című fotókiállítás megnyitója a gimnázium tanulóinak közreműködésével.
17h00 :
A [*"Nos enfants nous accuseront"*] című film vetítése (francia film, magyar felirattal).

A "[*La Fôret, une communauté vivante - Az erdő mint élő közösség*]" című fotókiállítás a Fondation Good Planet tárlata, amely 40 elismert fotós munkáit gyűjti össze. A képek erdőket mutatnak be a világ minden tájáról, egyszerre esztétikai és tudományos megközelítésben.
A kiállítás a fenyegető veszélyektől a megoldási javaslatokig, a helyi kezdeményezésektől a globális politikai elképzelésekig veszi át az erdőkkel kapcsolatos témafelvetéseket, amelyek a rácsodálkozáson túl újabb kérdések megfogalmazása felé vezethetik a közönséget. A fotók kísérő szövegeit (amelyek franciául és magyarul is olvashatóak) szakemberek állították össze az alábbi 6 témakörben :

- Az erdő felfedezése
- Élet az erdőben
- Az erdők földrajzi- és kultúrtörténete
- Az erdő a mindennapi élet szolgálatában
- A megművelt/letarolt bolygó
- Az erdők jövője

[*"Nos enfants nous accuseront"*]

A 2008-ban készült dokumentumfilm az iskolai gyermekétkeztetés kapcsán felmerülő veszélyekkel foglalkozik. A film [**optimista nézőpontból*] mutatja be a bioélelmiszereket felfedező gyerekek lelkesedését, ami ragadós lehet, s így tettekre késztethet minket, felnőtteket is.

A rendező kíméletlen képet fest a fiatal generációra leselkedő környezeti tragédiáról : hogyan mérgezik földjeinket a mezőgazdasági vegyszerek (termőtalajunkra évente 76 000 tonna növényvédőszert permeteznek), s ez milyen hatással van a közegészségre.

A filmet francia eredetiben, magyar felirattal vetítjük.

A BELÉPÉS INGYENES