AllianceFrançaise Hongrie

l’alternative culturelle

logo accueilSzegedCultureEvénements passésFrancophonie 2012 › KOMOLYZENEI KONCERT : Ravel-Ibert-Debussy

KOMOLYZENEI KONCERT : Ravel-Ibert-Debussy

03/20 - 19.00, REÖK Palota

Komolyzenei programot is tartogatunk Önöknek !

A szegedi Alliance Française a Frankofónia hetének keretében megragadja az alkalmat, hogy figyelmükbe ajánlja [**a város két fiatal*], mégis hosszú koncertmúlttal rendelkező [**zenei tehetségét*], akik ezúttal a századelő francia zeneszerzőinek munkáiból válogattak.

JPEG - 787.8 ko

Frankofónok, frankofilek, találkozzunk egy koraesti zenei program erejéig, hallgassuk együtt Pálfi László (bariton) és Tóth-Fekete Nóra (zongora) koncertjét !

Az esemény helyszíne a szecessziós stílusban épült REÖK Palota elegáns Zöld Szalonja, amely maga is hozzájárul a kor megidézéshez - Ravel sem álmodhatott szebbet.

Ismerje meg Pálfi László honlapját.

A koncertről :

A francia dalkultúrának egy kis szeletébe enged bepillantást e koncertprogram, melyben az impresszionista Debussy, valamint két 20. századi szerző Ravel és Ibert dalciklusai hangzanak el.

A műsor első fele tematikus. A zene elénk festi Don Quichotte alakját, nemes – ha részeges, kevésbé idealista – jellemét, s tisztán hallhatóak a spanyol zenei kultúra egyes dallami-, harmóniai fordulatai.

A kamarazenei műsor első és második felét Debussy : Kertek az esőben című zongoradarabja köti össze. A cím magáért beszél, ám a guruló cseppek ezernyi hangja mégis egyfajta nyugalmat, feloldást teremt a Don halála után. A zene eztán is távoli helyszínek felé kalauzol Ravel Öt népszerű görög dallam című dalciklusát hallgatva, majd a 150 éve született Debussy François Villon verseire íródott ciklusa zárja a műsort.