AllianceFrançaise Hongrie

l’alternative culturelle

logo accueil › Szeged

Szeged

Adresse : 6720 Szeged, Dugonics tér 2.
Tél. : +36 30 372 39 79
Courriel : szeged@af.org.hu

Facebook : af.szeged

Horaires d’ouverture :
Lundi : 15h-17h Mardi : 10h-12h Mercredi 15h-17h Jeudi : 15h-17h Vendredi : 15h-17h

JPEG - 89.3 ko

Szeged-Nizza torta versenykiírás :

„SZEGED-NIZZA TORTA”
Versenykiírás

Szeged és Nizza testvérvárosi kapcsolatának 50., jubileumi évfordulója alkalmából az Alliance Française Szegedi Kulturális Egyesület „Szeged-Nizza torta” megalkotására ír ki versenyt.
A pályázat nyitott, amelyre azonban csak cukrászdák és vendéglátó tevékenységet folytató vállalkozások nevezhetnek, így magánszemélyek nevezését nem fogadjuk. Minden versenyző maximum 2 tortával indulhat a versenyen.
A nyertes torta kapja a „Szeged-Nizza torta” elnevezést. Új, kreatív, ötletes, a két város hagyományait és íz világát tükröző, a városokkal összefüggésbe hozható torták tervét várjuk. A verseny célja Szeged és Nizza kapcsolatának erősítése, valamint új cukrászati hagyomány teremtése.
A nevezett tortáknál formai és ízbeli kötöttségek nincsenek, mindazonáltal javasoljuk, hogy a természetes alapanyagokat részesítsék előnyben.
Értékelési szempontok : íz / ízek harmóniája, küllem, Szegedhez és Nizzához való köthetőség, kreativitás / innováció, praktikum.
Nevezési határidő : 2018. szeptember 5., a szeged@af.org.hu címen
Minden nevezett versenyzőnek visszaigazolást küldünk, melyben tájékoztatjuk a verseny pontos menetéről.
A torták zsűrizésére 2018. október 5-én kerül sor.
A nyertes torta kiválasztásában Franciaország Nagykövete, a Szegedre látogató nizzai delegáció tagjai és Szeged város önkormányzatának képviselői is részt vesznek.
A nyertes pályázó az Alliance Française Szegedi Francia Kulturális Egyesülettől oklevelet kap, valamint jelentős médiaérdeklődésre (rádió, televízió, nyomtatott sajtó) számíthat a jubileumi év során. A médiafelkérések elfogadása a nyertes pályázó és az Alliance Française Egyesület közös érdeke.
A nyertes pályázó vállalja, hogy a pontos receptet mindennemű ellenszolgáltatás nélkül az Alliance Française Szegedi Francia Kulturális Egyesület rendelkezésére bocsátja, aki azt nyilvánosságra hozhatja.
Minden kedves cukrászda, vendéglátást folytató vállalkozás jelentkezését szeretettel várjuk.

2018. augusztus 6.

Dr. Pálfi György
Alliance Française de Szeged elnöke

Öko-Franc-Ját-SZÓ-tér táborunk képes beszámolója :
Derniers articles

Nous vous prions de soutenir l’Alliance Française de Szeged en nous offrant 1% de votre impôt !
Notre noumérp de l’impôt : 19081623-1-06

Lire la suite »

Óradíjaink (1 tanóra=45 perc) min. 4 fős csoport esetén 1.000 Ft/tanóra 3 fős csoport esetén : 1.200 Ft/ tanóra 2 fős csoport esetén : 1.500 Ft/tanóra egyéni óra (1 tanóra 60 perc) : 3.000 Ft/tanóra (...)

Lire la suite »

Un concours d’écriture francophone ouvert à tous ! www.chansons-sans-frontieres.fr Ouvert aux participants de tous âges et réservé aux non professionnels,
[*Chansons sans frontières*] propose (...)

Lire la suite »

Amateur de chants et amoureux de la langue française, le traditionnel concours de chansons françaises est composé pour vous. La sélection régionale pour la grande finale de Budapest en Mars, sera (...)

Lire la suite »