AllianceFrançaise Magyarország

a kulturális alternativa

logo accueilDebrecen › Nyelvtanfolyamok

Nyelvtanfolyamok

HASZNOS INFORMÁCIÓK | BEIRATKOZÁS | TANFOLYAM DÍJAK | ÁLTALÁNOS TANFOLYAMOK NYELVVIZSGA ELŐKÉSZÍTŐ | TÁRSALGÁSI ÓRÁK | CÉGES TANFOLYAMOK | GYEREKFOGLALKOZÁSOK

Aktuális tanfolyamok

48 órás extenzív általános nyelvtanfolyamok különböző szinteken

Miért tanulj franciául?

Gondolkoztál már azon, hogy franciául tanulnál? Párizsba, Brüsszelbe vagy Kanadába készülsz? Összeszedtünk pár érvet amellett, hogy miért érdemes franciául tanulni.

A francia, mint világnyelv

A franciát hozzávetőlegesen 220 millió személy beszéli a világon anyanyelvként, második nyelvként vagy idegen nyelvként Franciaországban és 53 egyéb országban. A legtöbb személy által használt nyelvek rangsorában a francia a 6. helyen áll, az Európában beszélt anyanyelvekében pedig a 2. helyen. 29 országban hivatalos nyelv a francia, a 2. helyet foglalva el e tekintetben az angol után. 1
Továbbá számos világszervezet hivatalos nyelve is: az ENSZ-ben, az Európai Unióban, az UNESCO-ban, a NATO-ban, a Nemzetközi Olimpiai Bizottságban, a Vöröskeresztnél vagy számos nemzetközi jogi intézményben a francia hivatalos nyelv, s egyben a munka nyelve is. Az EU-s intézmények három fő székhelyén, Strasbourgban, Brüsszelben és Luxemburgban is franciául beszélnek.

A franciatudás, mint gazdasági potenciál

A nemzetközi munkapiacon nagy előnyt jelent, ha valaki az angol mellett franciául is beszél. Franciaország a világ ötödik kereskedelmi nagyhatalma, s a külföldi beruházásokat tekintve a harmadik helyen áll – ebből adódóan elsőszámú gazdasági partnernek számít. Mivel számos országban, számos cégnél a munka nyelve a francia, ha külfödre készülsz mindenképpen csak profitálhatsz belőle. A biztos franciatudásod - amit nálunk könnyen megszerezhetsz remek anyanyelvű és magyar oktatóktól - számos kaput fog kinyitni előtted.

A francia, mint idegen nyelv

A francia nyelv ismerete segít abban, hogy más elsősorban latin nyelveket - spanyol, olasz, portugál vagy román nyelv - könnyebben elsajátíthassunk, de előny az angol nyelv tanulásánál is, mivel a ma használatos angol szókincs 50%-a a franciából származik. Ez fordítva is igaz, így ha már beszélsz vagy tanultál angolul, akkor a szókincs - sőt a nyelvtan - tanulásával sem lesz nagy gondod.
Ne felejtsük el azt sem, hogyha a felvételihez vagy a diplomához nyelvvizsgára van szükséged. Nálunk használható tudásra tehetsz szert, és nyelvvizsga-felkészítő tanfolyamunkon is megfelelően felkészülhetsz a nyelvvizsgára.