AllianceFrançaise Hongrie

l’alternative culturelle

Dans la même rubrique

logo accueilSzeged › Aprés-midi des enfants

Aprés-midi des enfants

FRANCIA NYELV+KLASSZIKUS BALETT MÁSKÉPP

Korosztály : 12+ év
Időpontok : 2018. július 30-augusztus 3.
Helyszín : Alsóvárosi Kultúrház (6725 Szeged, Rákóczi u. 1.) és Alliance Française Szegedi Francia Kulturális Egyesület (6720 Szeged, Dugonics tér 2.)

Program :
9.00-9.15 Érkezés a táborba
9.15-12.15 Francia nyelvórák - kezdő és alapok szint (két csoportban) közben tízórai (önellátás)
12.15-13.15 Ebéd
13.15-15.30 Klasszikus balett órák – kezdő szint (egy csoportban) közben uzsonna (önellátás)
15.30-16.00 Távozás a táborból

Részvételi díj : 20.000 Ft/fő, amely valamennyi költséget és az általános forgalmi adót is tartalmazza.

A tábor programjának rövid leírása :
Francia nyelv : A tábor francia részében a franciául még soha nem tanulók ízelítőt kapnak ennek a varázslatos nyelvnek az alapjaiból, hogy többé ne jelentsen problémát egy-egy táncos szakkifejezés kiejtése, jelentése. Azok, akik már tanultak egy kicsit (vagy többet) franciául, ezúttal nem iskolás módon találkoznak a nyelvvel, hiszen a tánc kerül a szókincsbővítés, a hallott szövegértés és a megszólalás középpontjába.
Klasszikus balett : a tábor programjában a klasszikus balett kezdő, alap mozdulatainak elsajátítását (pl. : kartartások, lábtartások, plié, relevé, tendu, jeté stb.), valamint a figyelem és koncentrációs készség fejlesztését tűztük ki célul.

A férőhelyek száma korlátozott (max. 18 fő), regisztráció jelentkezési sorrendben történik.

További információ és jelentkezés : Marsi Enikő
marsi.eniko@gmail.com +36 70 623 5965

Öko-Franc-Ját-SZÓ-tér

Korosztály : 8-11 év
Időpontok : 2018. június 25-június 29.
Helyszín : Alliance Française Szegedi Francia Kulturális Egyesület (6720 Szeged, Dugonics tér 2.)

Program :
7:30-8.00 Érkezés a táborba
8.30-12.00 Francia nyelvű foglalkozások, közben tízórai (önellátás)
12.00-13.00 Ebéd
13.00-16:00 Kalandozások a természetben (hód- és madárles, természeti értékeink felfedezése), közben uzsonna (önellátás)
16:00-16.30 Távozás a táborból

Részvételi díj : 20.000 Ft/fő, amely az összvonalas bérleten kívül minden költséget tartalmaz. (Májusig történő befizetés esetén 1000 Ft kedvezmény, részletfizetés megoldható.)

A tábor programjának rövid leírása :
A nyelvi foglalkozások során célunk, hogy a gyerekek kezdjék el használni az alapismereteiket : köszönjenek, kérjenek pl. figyelmet franciául. Szeretnénk, ha a játékok során is természetessé válna, hogy franciául szólalnak meg. A tábor témája a városban megbúvó helyi természeti csodák felfedezése, ezekről nemcsak beszélünk, de minden nap elhagyjuk a székházat és felfedező útra indulunk.

A férőhelyek száma korlátozott (max. 18 fő), regisztráció jelentkezési sorrendben történik.

További információ és jelentkezés :
Alliance Française Szegedi Francia Kulturális Egyesület, szeged@af.org.hu Tel : +36.30 / 372.39.79.


Camp de vacances


Az Alliance française nyelvtanárai és a velük együttműködő francia anyanyelvű, önkéntes fiatalok szeretettel várnak minden gyermeket, aki szívesen kapcsolódik be kis közösségünk francia nyelvű tevékenységeibe.

A különböző korosztályok (5-14 évesek) sajátos igényeit figyelembe vevő nyelvi foglalkozásokon túl, (melyeknek órarendje hamarosan látható lesz), negyedévente várjuk a gyerekeket kötetlen foglalkozásra (tervezett időpont hamarosan felkerül), ahol azok is megtalálhatják számításukat, akik még nem tanultak franciául. Célunk, hogy a francia nyelv játékos tanulása révén, a francia kultúra élményszerű megismerésével elérjük azt, hogy a tudatos nyelvtanulói szakaszba érve, a gyerekeknek és szüleiknek továbbra is igénye legyen a francia nyelvtanulás.

Foglalkozásainkon a megfelelő jogi nyilatkozatok birtokában hang- és képfelvétel készülhet, amelyet az intézmény a továbbiakban oktatási és reklámcélból felhasználhat.